Project pagina 2020-05-03T19:15:42+00:00

Korte beschrijving

Het Oldenzaalse bedrijf Shelter Storage van Herman Bodewes stelt drie bedrijfsdaken kosteloos ter beschikking van het eerste collectieve zonnestroomproject van Oldenzaal!

Aan de Schelmaatstraat kunnen op drie daken 1.820 zonnepanelen worden geplaatst. Dat gaan we doen in twee fasen van elk 910 panelen.

Huidige status

We hebben een presentatie gegeven aan de mensen die zich vrijblijvend hebben ingeschreven en andere geïnteresseerden op 14 februari j.l. We willen beginnen met het leggen van de eerste 840 panelen.

Lagere energielasten voor huurders

Om meer bewoners te laten profiteren van een lagere energierekening start dit jaar een gezamenlijk project van de gemeente, WBO Wonen en Boeskoolstroom. Het project heeft als doel om huurders van WBO – waarvoor de huurwoning niet in aanmerking komt voor eigen zonnepanelen – de mogelijkheid te geven gebruik te maken van 100% groene stroom via Boeskoolstroom. En hen daarmee te laten profiteren van lagere energielasten.

Door deelname in het project kunnen huurders jaarlijks zo’n 120 euro netto per jaar besparen op hun energierekening.

De investering van dit project bedraagt € 150.000,-. Deze investering wordt voorgefinancierd door Boeskoolstroom met een lening van het Oldenzaalse Energiefonds. Het Oldenzaals Energiefonds is een initiatief van de gemeente Oldenzaal met als doel een bijdrage te leveren aan het energieneutraal maken van de stad.

Geïnteresseerd in deelname in ons postcoderoos project? Schrijf je nu vrijblijvend in.